Werkzoekend? Wat moet je weten over VDAB.

Word je werkzoekend? Dan moet je je inschrijven bij VDAB om je uitkering aan te vragen en meewerken aan de begeleiding die VDAB je aanbiedt. Wil je meer weten over je rechten en plichten? Wil je ondersteuning in het werken met je VDAB-account? Heb je nood aan advies over je VDAB-begeleiding? Dan kan je terecht bij het ABVV. 

De opdracht van VDAB is om werkzoekenden te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe job. Hoe begeleidt VDAB jou? 

  • VDAB geeft je afspraken en opdrachten via je online account. In die opdrachten vragen ze dat je je online profiel aanvult, vacatures zoekt, informatie doorleest, je agenda opvolgt, ...  VDAB verwacht dat je je online account van VDAB dus actief gebruikt. Doe je dit niet, dan zal VDAB je snel naar een persoonlijke begeleiding verwijzen. 
  • Vindt VDAB dat je meer begeleiding nodig hebt? Dan zal je persoonlijk begeleid worden door VDAB of één van de partners van VDAB. 

Als je niet meewerkt aan de begeleiding die VDAB je aanbiedt, kan VDAB je sanctioneren

In onze folder lees je meer over hoe de begeleiding én controle door VDAB werkt. En krijg je tips om met je VDAB-account aan de slag te gaan.

Wegwijs in je online VDAB-account?

Maandelijks bieden wij een gratis online webinar aan om te leren werken met je persoonlijk dossier op vdab.be. Je leert….

  • je weg vinden op de VDAB website en in je persoonlijk online VDAB-dossier (account van VDAB)
  • wat er van jou verwacht wordt als werkzoekende
  • ​​​​​​​hoe je VDAB-account gelinkt is aan je VDAB-begeleiding, en wat hier van je verwacht wordt
  • hoe de online tools van VDAB je zoektocht naar werk kunnen vergemakkelijken
  • hoe je jou VDAB-account vervolledigt en je kansen naar werk zo vergroot
  • hoe je vlotter vacatures kan opvolgen en solliciteren via je account
  • hoe je je afspraken met VDAB goed kan opvolgen.

Na het informatieve deel kan je ook overgaan naar een 2de (individuele) sessie bij onze ABVV loopbaanconsulent. Je ontvangt persoonlijke ondersteuning om je eigen dossier van VDAB te vervolledigen en zelf verder op te volgen.

Check de data en schrijf je in voor de webinar.

Liever persoonlijk advies?

Verkies je een persoonlijk gesprek in onze kantoren? Vul het onderstaande contactformulier in. 

Contactformulier

De gegevens worden verwerkt en bewaard in gegevensbanken (Loopbaantool) die eigendom zijn van het Vlaams ABVV, Hoogstraat 42 te 1000 Brussel. De ingevulde gegevens worden doorgegeven aan VDAB voor rapporteringsdoeleinden ( uitvoering van een overeenkomst die wij met VDAB hebben). Deze gegevens worden verwerkt en bewaard in gegevensbanken (AMI/CVS) die eigendom zijn van de VDAB, Keizerslaan 11 te 1000 Brussel. Conform de Algemene Verordening 2016/679 van het Europees Parlement heb je het recht deze persoonsgegevens te raadplegen, (gedeeltelijk) te wissen, te laten corrigeren, te laten overdragen. Je hebt ook recht om bezwaar aan te tekenen tegen de verwerking. Verdere uitleg kun je krijgen bij de loopbaanconsulent of je kan je wenden tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Als je meer wenst te weten over ons PrivacybeleidPrivacypolicy | Vlaams ABVV