ABVV Gewesten

Wat zijn de ABVV-gewesten?

Het ABVV organiseert zijn werking via zijn regionale of gewestelijke structuur. 

Wat doen de ABVV-gewesten?

De ABVV-gewesten organiseren de diensten voor de leden, militanten en centrales.Zij verzekeren ook de samenwerking tussen de plaatselijke beroepsafdelingen en ABVV-werkingen. En ze vertegenwoordigen alle ABVV-leden van het gewest in de lokale openbare besturen en instellingen.

Een vakbond helpt zijn leden met informatie, sociaal-juridisch advies en ondersteuning bij tal van administratieve vragen rond heel uiteenlopende zaken: loonbrieven, belastingen, werkloosheidsuitkering, premies… 

Zowel een werkend als een werkloos lid kan beroep doen op een werkloosheidsdienst, een dienst arbeidsrecht, een juridische dienst, loopbaanadvies, een dienst ondernemingen, een ombudsdienst.

Daar kunnen ook andere activiteiten aan toegevoegd worden: zoals bijvoorbeeld toeleiding of coaching van werkzoekenden naar een job of naar een opleiding, loopbaanbegeleiding voor werkende leden. Via haar werkloosheidskas staat het ABVV-gewest ook in voor de werkloosheidsvergoedingen van de werkloze leden.

Welke ABVV-gewesten zijn er?

Er zijn 6 gewesten in Vlaanderen: 

regio Antwerpen, Mechelen+Kempen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.Samen vormen deze de Vlaamse intergewestelijke of het Vlaams ABVV.  Het ABVV bestaat op die manier uit drie intergewestelijken: één voor Vlaanderen, één voor Wallonië en één voor Brussel. Die drie intergewestelijken samen vormen dan weer het nationale of federale ABVV.

Contactgegevens en openingsuren gewesten in je buurt

 

Deel deze pagina: