Diversiteit en Werkbaar Werk

Is jouw werkvloer in balans?

Wil jij ook een bedrijf dat werknemers op de eerste plaats zet, en niet de cijfers? Een werkplek waar iedereen zich welkom en ondersteund voelt, en waar het ook goed werken is? Dan kunnen we er samen iets aan doen. 

Op teveel werkvloeren is de werkvloer niet in balans! 

20% van de bedrijven en organisaties in Vlaanderen heeft geen onthaalopleiding (SERV). 
41% van de werknemers in Vlaanderen kreeg geen opleiding op het werk (JobAt en Acerta). 
15% is het verschil tussen de gemiddelde werkzaamheidsgraad en de personen met een migratie-achtergrond in Vlaanderen (Steunpunt werk).  
51% van de werknemers in Vlaanderen heeft geen werkbaar werk (SERV).  

Dat zijn cijfers die bewijzen dat in te veel bedrijven en organisaties geen degelijk personeelsbeleid is. Het samenwerken wordt dan vaak moeilijk. Problemen stapelen zich op, maar aan een duurzaam personeelsbeleid met aandacht voor diversiteit en samenwerking wordt niet gedacht. 

Een werkvloer in balans is goed voor iedereen 

Wil je als delegee of militant aan de slag rond diversiteit en werkbaar werk, of is er een concrete vraag of probleem waar je een antwoord wil op bieden? 
 
Sinds 2003 kunnen ABVV-delegees rekenen op de diversiteitsconsulenten. Onze ABVV-diversiteitswerking biedt jou kwalitatieve ondersteuning aan, in afstemming met je beroepssecretaris. Er is in elk gewest minstens één diversiteitsconsulent, en in sommige twee. Zij ondersteunen je met alles wat over personeelsbeleid en diversiteit gaat. Zij doen dit op maat van jouw bedrijf of organisatie.  

Samen met jou nemen de diversiteitsconsulenten van het Vlaams ABVV jouw bedrijf of organisatie onder de loep: 

Kortom, we ondersteunen je om te werken aan diversiteit en werkbaar werk!

Getuigenissen van op de werkvloer

Onze diversiteitsconsulenten ondersteunden al meer dan 1 000 delegees: ben jij de volgende?  Dit zijn getuigenissen van delegees die samen met onze diversiteitsconsulenten hun werkvloer beter in balans brachten. 

Onze diversiteitsconsulenten staan voor je klaar!

Onze diversiteitsconsulenten staan klaar om je te ondersteunen om je werkvloer in balans te brengen. In elk gewest is er minstens één diversiteitsconsulent.

Hun gegevens vind je hieronder

Deel deze pagina: