Roodshow - Naar een humaan activeringsbeleid

Image
Roodshow Naar een humaan activeringsbeleid

Een tijd geleden deden we een bevraging over hoe mensen die werkloos zijn de begeleiding van VDAB ervaren. ABVV vindt het belangrijk dat de begeleiding van VDAB afgestemd is op de noden van mensen die werkloos zijn. 2372 mensen vulden onze enquête in, wat aantoont dat dit thema leeft. We strijden dan ook voor een humaan activeringsbeleid. 

De resultaten van onze bevraging zijn beschikbaar. Graag stellen we deze resultaten voor aan de hand van een Roodshow: Naar een humaan activeringsbeleid

We nodigen graag mensen die werkloos zijn en mensen uit het werkveld hiervoor uit! . 

De roodshow vindt in elke provincie plaats. Experten zoals Wim Van Lancker, Ides Nicaise, Fons Leroy, Henk Van Hootegem en Annelies Scheers geven een reactie op onze resultaten. Wil je mee strijden voor een humaan activeringsbeleid? Schrijf je in!

Je kan je gratis inschrijven via https://forms.office.com/e/tMxiTq6qCQ 

In het najaar volgt er een officiële publicatie van het rapport.

Programma (3u):

  • Voorstelling resultaten enquête begeleiding VDAB/GTB - Caro Van Der Schueren (Adviseur arbeidsmarkt Vlaams ABVV)
  • In gesprek met een arbeidsmarktexpert: hoe kijkt deze expert naar onze resultaten? Wat is er nodig zodat de begeleiding van VDAB/GTB afgestemd is op de noden van mensen die werkloos zijn?
  • Tijd voor een babbel: De arbeidsmarkt van morgen is er graag eentje zonder zorgen  We gaan graag in gesprek met mensen die werkloos zijn en mensen uit het werkveld over onze aanbevelingen.
  • Voor een humaan activeringsbeleid! Hoe gaan we samen verder aan de slag?
  • Nababbelen met hapje en drankje

Bedankt voor jullie verhalen!

Graag bedanken we nog alle mensen die de enquête hebben ingevuld! Zonder jullie was de roodshow niet mogelijk. De mensen die tijdens de groepsbijeenkomsten persoonlijk hun verhaal deden, ontvangen een boekenbon. 

Bovendien reikten we de hoofdprijs uit aan J.V. uit Oost-Vlaanderen. Jij wint een weekend in één van de Floreal vakantieparken. Met dank aan de Algemene Centrale! Proficiat!

Deel deze pagina: