JusTra project

Het JusTra-project wil vakbondsmilitanten tools geven om aan de slag te gaan rond klimaat in hun bedrijf. Vorming & Actie en Vlaams ABVV waren projectpartners in dit Europees project.

Wat is rechtvaardige transitie? Dat is een evolutie naar een klimaatneutrale en circulaire economie, die zowel op het sociaal als op het ecologisch vlak eerlijk is voor iedereen en waarbij werknemers worden betrokken. De rechten van de werknemers moeten centraal staan in deze transitie.

 

Tools

In het JusTra project wilden we vakbondsvertegenwoordigers op de werkvloer de nodige tools in handen geven om rond dit thema aan de slag te gaan. In dit project ontwikkelden we daarom:

Wil jij ook graag aan de slag rond rechtvaardige transitie op je bedrijf? Dan kan je een beroep doen op de ondersteuning van de milieudienst, contacteer ons via milieu@vlaamsabvv.be 

Video

Benieuwd hoe een ondersteuningstraject rond klimaattransitie verloopt? Bekijk het in onderstaande video.

 

Meer info

Meer informatie over het JusTra-project is terug te vinden via deze link

Bekijk het traject van het JusTra-project op onderstaande infographic of bekijk deze video over het JusTra-project

Image
Infographic JusTra project

 

 

 

 

 

 

 

 

In het kader van het project werden ook twee kleine folders uitgegeven: een eerste over de verschillende doelen van het project en een tweede over de toolkit en de transitieconsulent.

Het project “Just Transition: ondersteuning van vakbonden bij het zetten van stappen naar een duurzame toekomst op bedrijfs- of sectorniveau door middel van sociaal overleg” (VS/2021/0055) werd gecofinancierd door de Europese Unie.

Projectpartners waren CISL (Italië, projectleider), CFDT (Frankrijk), ACV-CSC (België), Podkrepa (Bulgarije) en Vorming & Actie. Geaffilieerde partners waren Vlaams ABVV, Fondazione Ezio Tarantelli, FIRST CISL. Geassocieerde organisates waren het Europees Vakverbond EVV, FISAC CGIL, FIM CISL en FLAEI CISL.

Deel deze pagina: