Wat kan jij doen?

Deel ons campagnefilmpje op jouw sociale media (liefst met de hashtag #nietmetons). Je vindt het hieronder maar je kan het ook hier downloaden in een langere of kortere versie

  • Help ons met sensibiliseren en spreek mensen aan over de gevaren van gemeenschapsdienst. Je kan hier een flyer downloaden die de boodschap kort samenvat en hier vind je een affiche die je kan gebruiken. 
  • Ben je delegee? Sluit dan een charter af met jouw werkgever waarin staat dat gemeenschapsdienst geen plek heeft bij jullie op de werkvloer en laat dit ondertekenen. Werk = werk en moet als dusdanig worden verloond. Zo heb je vandaag al op papier staan dat je bedrijf ook in de toekomst geen gebruik zal maken van dit systeem om jobs te verdringen. Je kan hier een voorbeeld charter downloaden. Zo’n charter kan bovendien een opstap vormen om het ook te hebben over het gebruik van andere slechte statuten of onbetaalde stageformules in het bedrijf. 
  • En tenslotte: onderneem je actie of sluit je een charter af op bedrijfsniveau? Laat het ons dan weten op nietmetons@vlaamsabvv.be Dan verzamelen wij alles wat jullie doen en kunnen we anderen hiermee inspireren. Op dat adres kan je trouwens ook terecht als je nog verdere vragen hebt over gemeenschapsdienst.

Samen zorgen we ervoor dat de gemeenschapsdienst in de prullenmand gaat. En dat is beter voor iedereen, of je nu werkt of werkloos bent.

Image
verplichte gemeenschapsdienst