Solidariteitsproject Colombia

Colombia-foto‘s: Feest van de bloemenarbeiders 

19/02/2011 - Het hoogtepunt van onze inleefreis: feest vieren met de Colombiaanse bloemenarbeiders en -arbeidsters. Met muziek en tombola, maar ook: met een krop in de keel...

Colombia-foto‘s: Cartagena 

17/02/2011 - Colombia is een rijk land met arme inwoners. Ook in ‘s lands mooiste en meest toeristische stad Cartagena - met zijn stranden, olieraffinaderij én paramilitairen - ontsnap je daar niet aan...

Colombia-foto‘s: Huis van de Bloemenarbeiders 

16/02/2011 - Midden in de bloemenstad Facatativa staat het Huis van de Bloemenarbeiders, de draaischijf van een syndicale en sociale werking. Maar geen plaats voor koffiekransjes...

Colombia-foto‘s+video: bloemenbedrijf in staking 

15/02/2011 - De arbeiders van bloemenkwekerij Splendor El Rosal zijn al twee maanden in staking. Ze bezetten de ingang van het bedrijfsterrein. In primitieve omstandigheden, maar vol goede moed...

Colombia-foto‘s: Barrio Nuevo Chile 

13/02/2011 - Veertig jaar geleden werd deze volkswijk uit de grond gestampt door Colombiaanse vluchtelingen. Vandaag wonen er 500 gezinnen en is er een bloeiend sociaal leven, onder de vleugels van de Communistische Partij.

Vakbond met bodyguards 

Waarom in Colombia syndicalisten bodyguards nodig hebben? Een Colombiaanse vakbondsleider én zijn bodyguard vertellen hun verhaal.

Vlaams ABVV blogt vanuit Colombia 

Van 12 tot 21 februari 2011 stuurde het Vlaams ABVV een delegatie naar Colombia. Lees het reisverslag en bekijk de foto‘s.

Dagboek uit Colombia 2008 

21-28/02/2008 - "Een leuke en zinnige dag, al moet je het vervoer in een geblindeerde jeep en bodyguards er bij nemen. Dat de job van syndicalist hier levensbedreigend is, is wel duidelijk..."

Bloemendag op 14 februari 

14 februari is niet alleen Valentijn, maar ook internationale dag van de bloemenwerknemers. Lees hier onze solidariteitsboodschap aan de Colombiaanse bloemenvakbond.

Wat heeft het Vlaams ABVV met Colombia? 

16/06/2008 - Het Vlaams ABVV start een internationaal solidariteitsproject in het Zuid-Amerikaanse land Colombia. Waarom uitgerekend daar?