Bloemendag op 14 februari

14 februari is niet alleen Valentijn, maar ook internationale dag van de bloemenwerknemers. Lees hier onze solidariteitsboodschap aan de Colombiaanse bloemenvakbond.


In het Latijns-Amerikaanse land Colombia is vakbondswerk nog steeds levensgevaarlijk. Daarom steunt het Vlaams ABVV er een vakbond van bloemenarbeiders. 14 februari is hun internationale solidariteitsdag.

Solidariteitsboodschap aan de Colombiaanse bloemenarbeiders

Onze partner in Colombia zal dit jaar terug op 14 februari 2010 de Internationale Dag van Bloemenarbeid(st)ers vieren.

De arbeiders in de bloemensector in Colombia werken in ongezonde en milieuonvriendelijke omstandigheden, in kwetsbare statuten en zonder de vrijheid om zich aan te sluiten bij een vakbond.

Met het samenwerkingsproject 2009-2011 tussen het Vlaams ABVV en de CUT Colombia willen we aan deze arbeiders en hun vakbondsleiders de kans geven om zich bij te scholen, zich te organiseren, en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden te eisen van de werkgevers.

Het Vlaams ABVV – met meer dan een half miljoen leden – stuurt naar aanleiding van deze 14 februari vanuit België een speciale boodschap van solidariteit aan de Colombiaanse bloemenarbeid(st)ers.

Ze kunnen rekenen op onze steun en solidariteit vandaag en de komende jaren. Samen zijn we sterker!

Foto: bloemenarbeidster Betty Fuentes, die ons solidariteitsproject in Colombia coördineert.

Zoek op trefwoord

Colombia