ABVV Senioren kiest tegenmacht als jaarthema 2017

op 17 en 18 november 2016 vond de tweedaagse ABVV Senioren plaats. We konden genieten van een aantal boeiende lezingen over actie voeren nationaal en internationaal. We weten wat ons te doen staat in 2017: onze stem verheffen.


Inspiratie

We moeten naar een rechtvaardige en duurzame samenleving om onze welvaart in de toekomst veilig te stellen. Dat was de algemene conclusie van onze seniorentweedaagse. Hoe we dit willen realiseren? Door het voeren van acties en het vormen van tegenmacht. Inspiratie hadden we voldoende. De burgerbewegingen Hart Boven Hart en Stop TTIP/CETA gaven ons een inkijk hoe mensen zich op korte tijd kunnen verenigen rond nieuwe thema's. De mobilisatie van onderuit is niet te onderschatten. In de werkgroepen werd er later op de dag actief gezocht naar alternatieve manieren van actie voeren.

Actiepunten

  • We bouwen onze kennis van het Europees beleid verder uit
  • Contact leggen met europarlementariers rond thema's die senioren aanbelangen
  • Naar een klimaatbewuste seniorenwerking tegen 2020
  • Naar alternatie manieren van syndicaal actie voeren

De kracht van tegenmacht

ABVV Senioren koos de kracht van tegenmacht als nieuw jaarthema. Als vakbondsmilitanten hebben wij jarenlang gevochten voor betere werkomstandigheden en sociale rechten. Maar daar stopt het niet. We mogen nooit denken dat we er zijn. we moeten omschakelen naar ene rechtvaardige samenleving: sociaal, ecologisch en democratisch. Het is onze taak als burger, senior en vakbondsmilitant om hierover na te denken. Wij hebben er alvast zin in!