Seniorentweedaagse 2013: Een schot in de roos

Op 21 november 2013 spoelden zo’n 120 enthousiaste senioren aan in Blankenberge. Gehuld in rode ‘frak’ en klaar voor twee dagen vorming en planning. Niets bleef onbesproken: onze sociale zekerheid (of beter: de afbrokkeling hiervan), ouderenarmoede, energie, duurzaamheid en mobiliteit.


Meer dan toogpraat

Vier experten namen ons onder hun deskundige vleugels: Jef Maes, Kurt De Loor, Werner Roelandt en Pieter Verbeek. Het werden uitdagende debatten en vurige stellingnames die ook in de bar voor veel animo zorgden. Het bleef echter niet bij toogpraat. Het vele denkwerk leidde tot een memorandum en de omlijsting van het nieuwe jaarthema. Het verkiezingsspel, de klimaatbus en de ‘rode’ cinema (mét popcorn) zorgden tegelijk voor de ludieke én kritische toets. ‘Volgend jaar: een ganse week!’, suggereerde één van onze senioren met een knipoog. Voldaan keerden we landinwaarts het weekend tegemoet.

Curieus?

Ben je curieus geworden naar het nieuwe jaarthema? Heb je ook goesting om ook mee te denken en te debatteren over allerhande seniorenthema’s? Word dan actief lid van ABVV-senioren. Inschrijven kan via het secretariaat bij jou in de buurt. Neem alvast een kijkje op www.vlaamsabvv.be (voor senioren), voor meer informatie: mail info@linxplus.be, of bel 02/289.01.70 (Karin).