Loopbaanbegeleiding: iets voor mij?

Loopbaanbegeleiding geeft je weer zin in werk. Ontdek hier hoe.


7 redenen om loopbaanbegeleiding te volgen


1. Je ervaart geen passie in je werk en je weet niet welk soort job je wél aanspreekt.
Je zit met een gevoel van ontevredenheid over je job. De job past niet bij wie je bent. Weet je niet goed waarom je niet gelukkig bent met je job? Wil je weten welke zaken je wél energie geven? Welke beroepen sluiten aan bij je persoonlijkheid? Hoe wapen je je tegen een Burn-out of Bore-out?

2. Er worden besparingen aangekondigd of er is steeds meer technische werkloosheid
Je bent bang dat er herstructureringen zullen komen. Wil je je voorbereiden om sterker op de arbeidsmarkt te staan?

3. Je bent uitgekeken op je job en leert zelden iets bij
Je werk is afstompend of vervelend. Je krijgt weinig mogelijkheden om persoonlijk of professioneel te groeien. Wil je je kansen op de arbeidsmarkt kennen?

4. Je job is om gezondheidsredenen niet meer haalbaar
Je bent volledig uitgeblust of je kan je job door fysieke gezondheidsproblemen niet meer aan. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt?

5. Je krijgt geen erkenning voor het werk dat je doet en er is een slechte werksfeer
Je krijgt geen waardering of erkenning voor het werk dat je doet. Hierdoor beleef je steeds minder plezier aan je werk. Bovendien kan de algemene werksfeer in je organisatie beter. Weet je niet hoe je hiermee kan omgaan?

6. Je wil minder werken, eventueel in combinatie met een opleiding
Er bestaan heel wat redenen waarom je minder zou willen werken. Om zorg te dragen voor familieleden, omdat je het einde van je loopbaan nadert of omdat je een opleiding wil volgen. Maar hoe pak je dit het best aan?

7. Je kwam terecht in een job onder je opleidingsniveau
Je stelt vast dat je hierin langer blijf hangen dan oorspronkelijk gewenst. Wil je sterker staan en op zoek gaan naar een job die aansluit bij je opleidingsniveau?

Wat is loopbaanbegeleiding?

Doorheen de loopbaanbegeleiding zoek je samen met je begeleider naar antwoorden op vragen over werk zoals 'Hoe ga ik weer met goesting naar het werk?' 'Hoe kan ik mijn werk/privé beter in balans brengen?'
Je leert je kansen op de arbeidsmarkt kennen en vergroten.
Loopbaanbegeleiding is dus voor iedereen anders. We stemmen de duur en de inhoud af op je specifieke vragen en behoeften.

Eerst luisteren wij uitgebreid naar je loopbaanverhaal en je loopbaanvragen. Daarna gaan we samen op zoek naar je talenten, waarden, ambities en motivatie. In een vertrouwelijke sfeer bepalen we samen de doelen die je wil bereiken in je werk. Niet alleen gesprekken, maar ook opdrachten helpen je bij het beantwoorden van je vragen en bij het krijgen van meer zelfinzicht.

Ten slotte zetten we je doelen in een actieplan om. We waken over de haalbaarheid van je plannen. Dat geeft je een stevige houvast bij het stap voor stap bereiken van je doel!

Waarom bij het ABVV loopbaanbegeleiding volgen?

 • ABVV-loopbaanbegeleiding heeft meer dan 12 jaar ervaring als loopbaanbegeleidingscentrum. We begeleidden ondertussen al meer dan 4000 cliënten.
 • Ben je ABVV-lid? Dan krijg je de kostprijs van de loopbaancheques volledig terugbetaald!
 • Elke dag staan er 9 loopbaanbegeleiders voor je klaar op verschillende locaties in Vlaanderen. Ook avondgesprekken zijn mogelijk.
 • We hebben expertise in huis bij vragen over loon, tijdskrediet, ontslag, arbeidsmarkt, etc.

 

wist je bovendien dat…

 •  9 op de 10 cliënten dankzij ABVV-Loopbaanbegeleiding een antwoord vindt op zijn loopbaanvraag?*
   Lowie (51) “ABVV-loopbaanbegeleiding was een positieve ervaring. Ik kreeg een beter persoonlijk inzicht en ging met een pak meer zelfvertrouwen terug naar de arbeidsmarkt.”

 

 •  Meer dan 4 op 5 cliënten zeer tevreden is over de ontvangen arbeidsmarktinformatie en de hulp bij het solliciteren*.
   Tineke (29): “Het heeft me meer inzicht gegeven in wat ik niet wil in een job. Loopbaanbegeleiding heeft mijn blik op de arbeidsmarkt verruimd om zo gerichter te kunnen solliciteren.”

 

 •  9 op de 10 cliënten van ABVV-loopbaanbegeleiding zegt zeer tevreden te zijn over de begeleidingsgesprekken*.
   Lisette (56): “De begeleiding heeft me ontzettend veel verfrissende moed bezorgd op een kruispunt in mijn loopbaan. Niets anders dan dank voor deze prachtige dienstverlening. Mijn zelfbeeld is
   er terug door op het normale peil gekomen.”

 

 •  Meer dan 9 op 10 cliënten tevreden is over het resultaat van de loopbaanbegeleiding
  Wim (33): “Ik heb inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, gebreken en valkuilen. Ik vond daardoor het vertrouwen in mijn kwaliteiten terug en besefte hoe ik die beter kon aanwenden. Korte na het einde  van de begeleiding kon ik weer aan de slag in een nieuwe job.”

 

* Bron: tevredenheidsenquête ABVV-loopbaanbegeleiding 2014
 
Dankzij ABVV-loopbaanbegeleiding sta sterker in je loopbaan met een job die doenbaar blijft!

Loopbaanbegeleiding gaf Marc opnieuw energie om iets van zijn loopbaan te maken

Marc (35) kon zijn job als garagist fysiek niet meer aan.
 

“Ik voelde me altijd goed in mijn job, en wilde er graag blijven werken. Omwille van fysieke problemen kon ik die job echter niet meer aan. Dankzij de loopbaanbegeleiding wist ik hoe ik dit alles moest aanpakken. Uiteindelijk ging ik met de loopbaanbegeleider na of er nog mogelijkheden waren voor mij binnen het bedrijf. Door stil te staan bij wat ik écht graag doe, kwam hier al snel een antwoord op.

Dankzij de loopbaanbegeleiding vond ik de weg naar de informatie die ik nodig had. Ik heb geleerd heel wat assertiever te zijn en op te komen voor mezelf. Loopbaanbegeleiding was voor mij de aanzet om terug vooruit te geraken in mijn loopbaan."

 


Christine heeft haar in al die jaren nog nooit zo super gevoeld!

Christine (51) : “Ik heb me in al die jaren nog nooit zo SUPER gevoeld en wil dat gevoel niet meer kwijt!”

“Ik was al 25 jaar werkzaam in hetzelfde bedrijf als logistiek medewerkster. Op een bepaald werden herstructureringen doorgevoerd die héél veel verandering veroorzaakten op de werkvloer. Er kwam veel werk op me af en ik nam té veel hooi op mijn vork.. Tot ik er zelf aan ten onder ging...

De personeelsverantwoordelijke op het werk vertelde me over loopbaanbegeleiding. Eerst was ik tegen dat idee gekant. Vooral omdat het net op het werk van kwaad naar erger ging.. Maar zocht ik dan toch op waar ik loopbaanbegeleiding kon volgen. En toen zag ik dat het ABVV dat ook aanbiedt. Dan weet ik ten minste dat ik begeleid wordt in een vertrouwelijke omgeving!

Het belangrijkste voor mij is dat ik opnieuw véél meer zelfvertrouwen heb! Ik durf mezelf eens op de eerste plaats te zetten. Want vroeger wilde ik echt alle afspraken van het gezin bijhouden. Maar mijn hoofd raakte hierdoor overvol! Dankzij de nuttige tips van de loopbaanbegeleidster kan ik hier nu beter mee om...

En raar maar waar, me ook helemaal veranderd! Sinds ik loopbaanbegeleiding volg heb ik nog geen enkele keer ruzie gemaakt met mijn gezin. De sfeer is super! En mijn hele omgeving merkt dit op.

Dankzij loopbaanbegeleiding weet ik nu écht waar ik sterk in ben en minder sterk. En zo kom je vanzelf op de juiste weg. Ik wil nu totaal iets nieuw doen, eens helemaal van ‘nul’ beginnen. Ik heb zin in een uitdaging! Daarom ga ik nu een administratieve functie doen. De voorwaarden hierbij zijn wel dat er afwisseling is in mijn takenpakket en ik ook menselijke contacten heb. Want ik weet nu dat deze belangrijk voor me zijn!

Ondertussen heb ik het contract voor die job getekend en ben ik gestart met yogalessen en avondschool Frans. Omdat deze hobby’s extra tijd in beslag nemen heb ik een huishoudhulp ingeschakeld. Want dankzij die nieuwe hobby’s kreeg ik een extra boost. Ik leer nieuwe mensen kennen en mijn leven bestaat nu uit meer dan enkel mijn job, mijn gezin en mijn huishouden..

Ik wil het nooit meer zover laten komen en ga ervoor zorgen dat ik nog voldoende "tijd" heb voor mezelf. Want ik heb me in al die jaren nog nooit zo SUPER gevoeld en wil dat gevoel niet meer kwijt!”
 

Maak hier kennis met ABVV-loopbaanbegeleiding!

Neem je loopbaan in handen

 • Onze loopbaanbegeleiders leveren kwaliteit op jouw maat.
 • Zij staan uitgebreid stil bij wie jij bent, jouw kwaliteiten en interesses.
 • In een vertrouwelijke sfeer ga je samen op zoek naar weldoordachte mogelijkheden.
 • De ABVV-loopbaanbegeleiders volgen nauwgezet de evoluties op de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze je een idee geven over de haalbaarheid van jouw plannen.
 • Omdat ze in nauw contact staan met andere deskundigen binnen het ABVV kunnen ze je op de hoogte houden van al je rechten en plichten als werknemer.
 • Ze geven de meest actuele informatie op maat van uw werksituatie over tijdskrediet, loon, eindeloopbaan, ontslagregelingen, vrijwilligerswerk, enz.

Sluit je loopbaan niet aan bij je eigen mogelijkheden, je persoonlijkheid of je voorkeuren?

Zet dan hier de eerste stap!
Gratis loopbaanbegeleiding volgen? Hier lees je of jij in aanmerking komt.

Waar kan ik terecht?

Antwerpen Regio

Limburg

Oost-Vlaanderen

West-VlaanderenGratis voor ABVV-leden
Nog geen lid? Word het dan snel!

 •  Toegang tot al onze dienstverlening
 •  Op de bres voor jouw rechten
 •  Gratis cursussen
 •  ...

Lees ook deze ABVV-brochure

Lees ook

Andere sites

Zoek op trefwoord

burn-out loopbaanbegeleiding loopbaandienstverlening werkbaar werk

In beeld