‘Rood roest niet’:

Senioren houden studiedag te Hasselt

Op 24 oktober vond onze studiedag - ‘Senioren kiezen in 2014‘ - plaats. ABVV-senioren bogen zich over een drietal prangende verkiezingsthema’s. Serious business, zo bleek.


Drie experten

Vakbondsman Rudy Kennes hield een warm pleidooi voor de toekomst van onze vakbond. Fighting back maakt wel degelijk een verschil, ook in onze geglobaliseerde bedrijven. Ico Maly (voorzitter KifKif) ontrafelde minutieus de politieke strategie van N-VA. Meer democratie staat voor de partij van De Wever gelijk aan méér Vlaanderen. Gelijkheid en vrijheid: voorbijgestreefd! Vakbonden: alleen als mensen er geen last van hebben. Overheden: ontvetten die handel. Logisch toch? Tenslotte legde Andries Vienne (s.pa. kabinet John Crombez) ons haarfijn uit waarom een mens in godsnaam belastingen betaalt. Maar ook wat er gebeurt als we deze willen omzeilen.

Hersenarbeid

Stof tot nadenken genoeg. En dat deden we ook. In de werkgroepen werd noeste hersenarbeid geleverd en vurig gedebatteerd. Senioren willen graag blijven meestrijden voor het 'samen sterk'-idee. We roepen het ABVV op om te werken aan een positieve beeldvorming en een éénduigig en krachtig verhaal te brengen. Verder  hekelen we het feit dat sommige ABVV-leden rechts-conservatief stemt. Daarom pleiten we voor de sensibilisering van militanten en delegees. Kleur bekennen dus. Van al dat denken krijgt een mens al eens dorst. Als afsluiter werd er kameraadschappelijk geklonken op een goeie stembusslag. Schol.

Zelf meedenken?

Goesting gekregen om ook mee te denken en te debatteren over allerhande seniorenthema's? Word dan actief lid van ABVV senioren, want rood roest niet.

Inschrijven kan via het secretariaat bij jou in de buurt. Neem alvast een kijkje op www.vlaamsabvv.be (voor senioren), voor meer informatie mail info@linxplus.be, of bel 02/289.01.70