Veranderen van energieleverancier?

Je bent nooit te oud!

Overstappen van electriciteits- of aardgasleverancier kan vaak voordeliger uitvallen. Om je te helpen ontwikkelde de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) een folder voor senioren.


Waag de stap

In de media en in je omgeving hoorde je misschien al dat je flink kan besparen door te veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier. Kiezen voor een ander contract bij dezelfde leverancier kan ook voordeliger uitvallen.

Ondanks het feit dat overstappen naar een voordeliger contract of veranderen van energieleverancier gratis en eenvoudig is, hebben veel ouderen schrik om deze stap effectief te zetten.

Om je te helpen ontwikkelde de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) een folder voor senioren: www.vreg.be/folder_senioren.pdf

Je kan deze folder ook gratis opvragen op het gratis telefoonnummer 1700 (van 9u tot 17u).

In deze folder krijg je in 5 stappen uitgelegd hoe je energieprijzen kan vergelijken en kan veranderen van leverancier.

Doe de V-test

Je kan zelf energieprijzen vergelijken via de V-TEST van de VREG, maar je kan ook aan je kinderen of kleinkinderen of aan je omgeving hulp vragen. Je mag ook altijd bellen naar het gratis nummer 1700. Kies 4 “Andere vraag” en vraag naar Fanny of Yolanda van de VREG.

Wat moet je doen om zelf zo’n V-TEST uit te voeren? 

1.     Neem je jaarlijkse energiefactuur erbij. Hierop vind je de gegevens die nodig zijn voor het uitvoeren van de V-TEST

 

2.     Doe de V-test om de contracten van de leveranciers te vergelijken op www.vreg.be/doe-de-v-test

 

3.     De lijst met de contactgegevens van de leveranciers vind je op www.vreg.be/contacteer-een-leverancier

4.     Teken een contract bij een energieleverancier naar keuze. Het is perfect mogelijk om een aparte leverancier voor elektriciteit en aardgas te kiezen. Meestal is dat zelfs voordeliger. De nieuwe leverancier zorgt voor een vlotte overstap, zonder kosten en zonder veel papierwerk.

Meer informatie?

Meer informatie op www.vreg.be of via het gratis nummer 1700 (van 9u tot 17u).